-  -
Tekstgrootte   
PrivaZorg Den Bosch-Oss De thuiszorg waarbij u zich thuis voelt

Palliatief Terminale Zorg (PTZ)

Cliënten met een indicatie voor palliatief terminale zorg bieden wij de mogelijkheid om deze laatste levensfase thuis door te brengen, in de vertrouwde woon- en leefomgeving. Afstand en afscheid nemen van het leven kan erg zwaar zijn. Daarom is het belangrijk om zelf zo lang mogelijk de regie in eigen hand te houden. Soms lukt dat niet alleen en dan is het goed dat u thuiszorg kunt inschakelen. Wij willen u daarbij helpen, zodat u in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven.

Klein team zelfstandige zorgverleners, deskundig en vertrouwd:
Op basis van uw behoeften en wensen wordt er een team van zorgverleners gevormd dat goed in staat is om uw verzorging en verpleging op zich te nemen. Omdat het een klein en hecht team betreft, bent u niet aan vreemden overgeleverd. De zorgverleners wisselen elkaar af volgens een planning die zij maken. Die planning wordt opgenomen in het zorgdossier, zodat van tevoren bekend is wie u kunt verwachten. U hebt altijd een kundige en vertrouwde zorgverlener in uw nabijheid die u tot steun kan zijn. U hoeft dus niet alleen te zijn.

Werkzaamheden:
De zorgverleners zijn er in de eerste plaats voor uw persoonlijke verzorging en verpleging; dit gebeurt in overleg met u (of uw familie) en uw huisarts. Tot de basiszorg behoren ook werkzaamheden die vallen onder de dagelijkse levensbehoefte, zoals bijvoorbeeld het zorgen voor uw eten en drinken; natuurlijk kunt u uw maaltijdwensen aangeven. Verder gaat het om licht huishoudelijke werkzaamheden die in directe relatie staan tot de zorg: zoals een fris bed, een opgeruimde kamer en schoon sanitair.

Privacy:
Voor de duur van deze zorg “woont” de zorgverlener als het ware bij u in huis en staat te allen tijde voor u klaar. Wanneer u privacy wenst, bijvoorbeeld om ongestoord met uw familie, vrienden of anderen samen te kunnen zijn, dan kan de zorgverlener zich op uw verzoek terugtrekken. Immers, het is uw huis en u bepaalt de huisregels, rekening houdend met uw gezondheid en welzijn.

Afspraken in zorgdossier en zorgleefplan:
Tijdens het eerste intakegesprek worden samen met u het zorgdossier en het zorgleefplan besproken en doorgenomen. Het zorgdossier is een map waarin alles wat betrekking heeft op uw zorg wordt vastgelegd en toegelicht. Hierin worden ook uw specifieke wensen genoteerd en kan uw huisarts zijn bevindingen en aandachtspunten voor de zorgverleners noteren. Ook de zorgverleners zullen hierin hun bevindingen, en uw aanwijzingen noteren, en op deze wijze aan elkaar doorgeven. Het zorgdossier blijft bij u in huis, zodat u en uw naaste familie/mantelzorg het op elk gewenst moment kunnen raadplegen. 

PrivaZorg Den Bosch-Oss werkt samen met het Palliatief Netwerk in uw regio. Download hieronder de documenten voor meer informatie.

's-Hertogenbosch

Uden

 

 

© puntjesopde-i.nl